top of page

Nono het zigzag Kind

regisseur: Vincent Bal

producer: BosBros

rol: Gaby

‘Nono, het Zigzag Kind’ vertelt het verhaal van de dertienjarige Nono die op zijn vader wil lijken -de beste politie inspecteur ter wereld- maar raakt iedere keer weer in de problemen. Als hij twee dagen voor zijn bar mitswa wordt weggestuurd naar zijn oom Sjmoel die hem weer op het rechte pad moet brengen, krijgt hij een laatste kans om zich te bewijzen. Samen met topcrimineel Felix Glick, een oude kennis van zijn vader, reist hij naar de Franse Rivièra en treedt een wereld binnen van vermommingen, achtervolgingen, chansons en Zohara, een mysterieuze vrouw wier geheimen Nono’s leven voor altijd zullen veranderen…

 

cast: Thomas Simon, Fedja van Huêt, Jessica Zeylmaker, Isabella Rossellini, Burghart Klaussner, Camille de Pazzis.

 

Voor de verfilming van Nono, the Zigzag Kid, gebaseerd op de bestseller van David Grossman, werkte regisseur Bal samen met John Gilbert. Grossman's boek werd vertaald in meer dan 30 talen en won talloze prijzen.

 

The Zigzag Kid won de Young Audience Award van de European Film Academy. (EFA). Ontving de publieksprijs op het Montreal International Children’s Film Festival - FIFEM en won ook de Grand Prix op het Kyoto Kinder Film Fest! De film werd vertoond in de jeugdafdeling van de Berlinale, Generation Kplus, het Internationale Filmfestival van Berlijn.

 

In 2012 beleefde Nono zijn internationale première op het Toronto International Film Festival. In 2014 werd de film geopend in bioscopen in de Verenigde Staten.

bottom of page